Uusi formaatti ja lisää pakkapaikkoja

Blizzard julkaisi tänään vuoden tähän mennessä tärkeimmän kirjoituksensa. Siinä julkaistiin uudet peliformaatit sekä lisäosien rotaatio. Ja tietenkin kaikkien mieliksi kerrottiin myös pakkapaikkojen tuplauksesta. Kaikki olennainen tieto uutisesta meiltä.

Isoimmat asiat ensin: Standard-formaatissa pelaajat pääsevät pelaamaan viimeisen kahden vuoden aikana julkaistulla sisällöllä. Tämä tarkoittaa sitä että Naxxramasin sekä Goblins vs Gnomesin kortit häviävät pois valikoimasta Standardissa. Wild-formaatissa voi edelleen pelata kaikilla korteilla normaalisti.

Standardia tullaan päivittämään kerran vuodessa, aina kun vuoden ensimmäinen lisäosa julkaistaan. Eli kerran vuodessa vaihtuu meta suuresti. Ainoastaan Standardissa voi saada jatkossa HWC-pisteitä, joten selkeästi Blizzard panostaa siihen enemmän myös turnauksissa.

Toinen asia jonka formaatti tuo mukanaan on se, että Naxxramasia tai muita Standardista pois rotatoivia seikkailuja ei enää pysty ostamaan päivityksen jälkeen. Eli jos olet miettinyt haluatko investoida Naxxin kortteihin, nyt alkaa olla viimeinen tilaisuus.

Pakkojen määrä kasvaa yhdeksästä kahdeksaantoista, mahdollistaen sekä wild- että standardpakkoja enemmän. Toki olisimme voineet toivoa vielä lisää.

Yksi pelin pääsuunnittelijoista, Ben Brode, puhuu myös aiheesta tässä englanninkielisessä videossa:

Lähde: Blizzard