Suomen maajoukkueen äänestäminen aukesi HGG:ssa

Blizzardin muutama kuukausi sitten julkaisema Hearthstone Global Games on maajoukkueiden välinen kilpailu. Suomen joukkueen äänestys on nyt mahdollista, sillä Blizzard julkaisi virallisen kilpailusivunsa eilen. Käymme läpi ehdokkaat ja annamme vinkkejä äänestyksen avuksi.

Turnaukseen osaa ottavat 48 maata ja sen palkintopottina on kevyet 300 000 dollaria. Äänestyksen kolme parasta liittyvät kapteenin seuraan ja joukkue on siten nelihenkinen.

Äänestää voi siis suoraan kilpailusivulla. Tarvitset vain battle.net tunnuksen, jolla on pelattu vähintään 3 peliä Hearthstonea, joko casualia, rankedia tai areenaa. Automaattisesti mukana Suomen kapteenina on eSM-mestari NerdRagen Janne “Janetzky” Aho, joka oli kerännyt isoimman määrän HCT-pisteitä seurantajakson aikana. Janetzkyn iskulause “I want Finland to be called “”Winland””” on alkanut elää jo omaa elämäänsä somessa, mutta muita äänestettäviä pelaajia avataksemme löytyy lista ehdokkaista alta. Järjestys on satunnaisesti arvottu.

  • Evgueni “eilic” Ilichko on suurelle yleisölle kohtuu tuntematon nimi, mutta on tästä huolimatta osoittanut pätevyytensä sijoittumalla jatkuvasti ladderissa korkeille sijoituksille. Mies on myös sijoittunut Hearthstone.fi:n viikkoturnauksissa kahdeksan parhaan joukkoon ja kävi pyörähtämässä ihan livenä Helsingissä pidetyssä HCT-tapahtumassa helmikuussa.
  • Mika “Creapz” Tuovila pelaa Suomen korkeimmalla tasolla Hearthstonea, ollessaan osa ENCE eSports -organisaatiota. Tunnettu myös streamaajana ja osallistujakaartin vanhemmasta päästä 29 vuoden iällään. Creapz lunasti paikkansa tasaisella laddersuorittamisella ja on voittanut useita onlineturnauksia HCT-pisteiden vuoksi. Viimeisin tuli itseasiassa tänä aamuna TylerOOTD:ia vastaan, joten suorittaminen on taattua. Mielenkiintoisimpana faktana Creapz oli itseasiassa tasapisteissä HCT-puolella Janetzkyn kanssa, mutta Blizzard valitsi Janetzkyn ennen Creapzia kapteeniksi. Ulosjääminen tässä vaiheessa olisi jopa pieni oikeusmurha.
  • Juho “Ersee” Hyödynmaa on HS-skenen pitempään pinnalla ollutta kaartia. Mies on käynyt edustamassa itseään mm. Dreamhackeilla ja voittanut kaksi Lantrekkia putkeen. Tänäkin vuonna Ersee hävisi vasta Tampereella finaalissa ottelusarjan ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen tapahtuman historiassa. Mies on myös harvinaisen kylmäpäinen kaveri, hyvin harvoin “suolainen” tappionkaan sattuessa.
  • Antti “Kufdon” Lammi täydentää ENCEn parivaljakon listalla. Jo ennaltamainittu Lantrek oli tänä vuonna Kufdonin juhlaa, miehen pokatessa voiton 4-3 finaalisarjassa. Kufdonin iso ongelma historiassa onkin ollut voittojen puuttuminen, vaikka monen monta kertaa ollaan menty esim. neljän parhaan joukkoon. Tasainen suorittaja historiansa puolesta ja ehdottomasti yksi Suomen katsotuimpia streamaajia.
  • Aleksi “Wampie” Majander on porukan HS-nestori, ainakin jos kilpailu-uraa katsotaan. Wampie aloitti kilpailun aivan pelin alkuaikoina ja on kerennyt edustaa useaa eri eSports-organisaatiota. Nykyisin paremmin tunnettu eurheilu.comin HS-asiantuntijana sekä omista streameistaan, on Wampie edelleen relevantti kilpailija. Jos katsotaan kuka pelaajista on ulkomaankeikkojen suhteen kokeneimpia, nousee Wampie helposti kärkeen.
  • Sauli “Zumpp” Rinta-aho (Battletag anniuusivirt) on taasen omalta osaltaan epäortodoksisin valinta. Zumppin tavaramerkkinä on Priestin tuominen melkein kaikkiin turnauksiin ja hän on onnistunut luomaan omilla erikoisilla pakkalistoillaan jopa suurta menestystä. Valitettavasti miehen strategiat turnauksissa ovat joskus aika hit-and-miss, eli jos onnistuu niin onnistuu kovasti ja jos ei niin ensimmäisellä kierroksella ulos. Jos tykkää riskeistä, on Zumpp paras valinta. Jotta ei menisi pelkäksi parjaamiseksi, on tottakai mainittava Zumppin menestys FEL-liigassa ja edellisen vuoden eSM-kisoissa.
  • Robin “NoRage” Sjölund on osallistunut mm. Porin Insomnioihin ja on tunnettu aggrotyylisestä pelaamisestaan. Ehkä hieman ison yleisön tietämättömissä, mutta on osoittanut laddersijoittumisillaan ja HCT-pisteillään selkeästi kuuluvansa äänestettävien joukkoon. Mies otti osaa myös onnistuneesti WESG-tapahtumaan Kiovassa Suomen edustajana.
  • Antti “Bezikki” Niiranen on loistanut poissaolollaan suomalaisissa livetapahtumissa, mutta on täysin eittämättä yksi parhaista ladderpelaajista koko listalla. Todella tasaisia top 50 legend finishejä EU-ladderilla ja useampia onlinecuppien voittoja vyön alla tekee Bezikistä oikean haastajan. Harmillisesti iso osa ihmisistä ei vain tunne miestä millään tavalla tarkemmin ja se voi olla hänen kompastuskivensä.

Äänestämisestä saa itselleen ilmaiseksi yhden korttipakan Old Godsia, joten mitä vielä emmit, äänestämään siitä!

Lähde: Blizzard