Suomalaisilla vahva viikko

Sen lisäksi että Janne “Savjz” Mikkonen ja Juuso “Jupu” Sipiläinen menestyivät hyvin, haki eilen Sauli “Zumpp” Rinta-aho itselleen voiton SK Gamingin Esteban “AKAWonder” Serranon järjestämästä Never Lucky -kutsuturnauksesta. Toivotaan että voittotahti jatkuu Dreamhack Wintereille saakka.

Savjz voitti siis HTC Mayhemissa kakkossijan ja 2000 dollaria, Jupu voitti itselleen 1000 dollaria Good Gamingilla ja nyt Zumpp osoitti Suomen ylivoimaisuutta espanjalaisen AKAWonderin kutsuturnauksessa voittamalla nimiä kuten Petar “Gaara” Stevanovicin ja Jeffrey “Sjow” Brusin.

Zumppin tie voittoon kävi karsintojen kautta. Suomalainen osoitti taitonsa voittamalla tiensä läpi 500 pelaajan single-elimination karsinnoista. Päätapahtumassa miehen strategia oli kohdentaa kaikki pakkansa shamaania vastaan ja tekniikka toimi täydellisesti. Freeze Mage, Reno C’thun Warlock ja Malygos Druidi kantoivat loppuun saakka.

Vaikka palkintona oli vain 200 dollaria, olennaisempaa rahapalkinnon sijasta oli se, että turnaus pelattiin täysin uudella formaatilla. Formaatin on luonut G2-joukkueen Dima “RDU” Radu ja siinä pelattiin 3 pakan sijasta 9 match-uppia. Eli kaikki kolme pakkaa vastaan toisen pelaajan kaikki kolme pakkaa, ei koskaan tuplia. Näistä yhdeksästä match-upista bannattiin yhteensä 4 (2 molempien pelaajien toimesta) ja täten saadaan BO5 sarja. Formaatti osoitti toimivuutensa ja sivusto toivookin näitä lisää jatkossa.

Pelit voi katsella AKAWonderin twitchin vodeista.

Lähde: Never Lucky