Nvidian Pro/Am -turnaukseen karsinnoista suomalainen

Nvidian järjestämään 32 pelaajan Pro/Am -turnaukseen pääsi mukaan karsinnoista suomalainen pelaaja. Hearthstone.fi istui alas Aku “Corile” Haatajan kanssa.

Aku Haataja

 

Hsfi: Kuka olet ja mitä teet?

Corile: Nimeni on Aku Haataja ja opiskelen pääsääntöisesti tietotekniikkaa Oulun yliopistolla

Hsfi: Kauanko olet pelannut Hearthstonea ja oletko nk. ilmaispelaaja vai rahalla onnen ostanut?

Corile: Betakutsu tuli aikoinaan ja siitä asti on tullut pelattua enemmän tai vähemmän. Aktiivisemmin nyt vajaan vuoden, mutta aluksi korttivalikoima oli niin kehno, että sillä ei ihmeitä saanut aikaan. En ole ihan täysin ilmaispelaaja, kerran ostin 8 pakkaa ja BRM:n, uusimman lisäosan, ostin myös. Muuten kortit sekä Naxxramas ovat ihan grindaamalla hankittuja.

Hsfi: Menestyit hyvin karsintaturnauksessa sijoittuen Euroopan top 8:n, jonka ansiosta pääsit mukaan pääturnaukseen. Millä pakoilla pääsit turnauksen loppuvaiheeseen ja miksi uskot niiden toimineen niin hyvin?

Corile: Aluksi pelasin control warrioria, combodruidia sekä facehunteria, mutta loppuvaiheen pelit menivät facehunterin sijaan demonzoolla. Se tuntui kaikin puolin toimivan varmemmin ja kaikki match-upit olivat voitettavissa. Control warrior on yleisesti ottaen todella vahva pakka ja se harvoin tuottaa pettymystä. Combrodruid ihan vain siksi, että jos saan wild growthin alkuun peli alkaa olla taputeltu.

Hsfi: Mitkä ovat odotukset turnauksesta etukäteen? Mitä oletat näkeväsi ja valmistaudutko tiettyjä pakkoja vastaan?

Corile: Odotan tiukkoja pelejä ja taitavia vastustajia. En olisi alkuvaiheeseen lähtiessä uskonut että näinkin pitkälle on mahdollista päästä. Toivottavasti näkyy vastassa omaperäisiä ja muitakin pakkoja kuin samoja vanhoja mitkä on ladderissa nähty satoja kertoja. En rupea liikaa techaamaan jotain tiettyä vastaan, mutta kyllä varmasti ujutan sisään muutamia tech-kortteja joilla pelin kulku voi ottaa täyskäännöksen.

Hsfi: Onko peli mielestäsi tällä hetkellä hyvässä jamassa? Jos pystyisit tekemään jonkun muutoksen, mikä se olisi?

Corile: Kyllä peli on ihan hyvässä tilanteessa nyt, tosin pari classia (priest, shaman) ovat jääneet altavastaajiksi ja uusi lisäosakaan ei tuonut niihin juuri lisää eloa. Olisi mukava nähdä jotain kunnon korttia näille seuraavassa lisäosassa.

Hsfi: Ja viimeisenä kysymyksenä vielä, nimesi on pelin sisällä Corile, mutta näyt turnauksessa nimellä Gaust. Mitkä ovat tarinat nimien takana ja kumpaa toivoisit käytettävän?

Corile: “Nettialias” on ollut aina Corile, mutta Gaust nimi tuli yhden WoW-hahmoni kautta. Nyt myöhemmin vaihdoin hämmennystä vähentääkseni battletagin kyllä Corileksi, mutta tuonne turnaukseen se jäi vielä. Eli olkoon se tästä lähtien vaikka Corile.

 

Kiitokset haastattelusta Corilelle, toivotamme miehelle mitä parhaimpia nostoja turnaukseen ja menestystä jatkossa.

Nvidia Pro/Am -turnauksesta tullaan tekemään vielä erillinen seurantaopas tietoineen. Lukeaksesi enemmän turnauksesta, tietoa löytyy Nvidian omilta sivuilta.