MM-kisojen tiedot avattu

Jo aiemmin julkistetusta Hearthstonen MM-turnauksesta on tiedotettu lisää. Muutama päivä sitten julkaistussa blogikirjoituksessa kerrotaan kattavasti, miten Blizzconissa pelattavaan tapahtumaan voi päästä mukaan.

Euroopasta turnaukseen pääsee neljä pelaajaa, samoin Amerikasta, Kiinasta sekä Aasian ja Tyynenmeren alueelta. Suomesta voi päästä edustamaan Eurooppaa. Kuudentoista finaalipaikan jakauma alla:

HS World Champs 2015

Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus päästä oman alueensa karsintoihin keräämällä pisteitä. Pisteitä saa sijoittumalla hyvin rankedissa, pelaamalla cupeissa tai osallistumalla isompiin turnauksiin. Alla havainnollistava kaavio:

Points for HS WC 2015

 

Kirjoituksessa paljastettiin lisäksi, että turnauksen formaatti muuttuu. King of the Hill on historiaa, ja uusi Conquest-formaatti kääntää pakan valitsemiset päälaelleen. Conquestissa nimittäin voittajan on pakko vaihtaa pakkansa, ja häviäjä saa vapaasti valita jäljelläolevistaan uuden. Ainakin allekirjoittaneen mielestä tämä on hyvä asia, sillä nyt joka ottelussa nähdään voittajaltakin uusia pakkoja, eivätkä 3–0-juhlat enää tarkoita yhdellä pakalla dominoimista. Toisaalta joidenkin pakkojen (esim. Freeze Mage) käytön turnauksissa voi muutoksen myötä käytännössä unohtaa, mutta pelaajat keksivät varmasti jotakin muuta niiden tilalle.

Lähde: Blizzard

Päivitys: Uutisen sanamuodot uusittu paremmaksi.