Haastattelussa NikoTheGreat

Dreamhack Summer 2015 tapahtumassa yllättänyt suomalainen pelaaja Niko “NikoTheGreat” Airamo kiinnitettiin RCTIC eSportsiin muutama päivä sitten. Otimme häneen yhteyttä jo aikaisemmin koskien hänen kokemuksiaan Dreamhackissa haastattelun muodossa.

HSfi: Olet isolle osalle lukijoistamme varmasti kohtuu tuntematon. Kerrotko hieman itsestäsi ja historiastasi Hearthstonen parissa.

Niko: Tosiaan varmasti HS-yhteisö ei tiedä minusta juuri mitään, sen verran näkymätön olen ollut. Olen Niko, 28-vuotias, opiskelen matematiikkaa Helsingin yliopistossa ja toivottavasti viimeinen vuosi alkaa syksyllä. Hearthstoneen tutustuin reilu vuosi sitten kavereiden kehotuksesta. Siitä lähtien peli on ollut suhteellisen aktiivisessa käytössä. Pelailin MTG:tä vuosituhannen alkupuolella, joten tämän tyyppiset korttipelit olivat ennestään tuttuja.

HSfi: Pääsit Dreamhack Summerin 8 parhaan pelaajan joukkoon historiallisessa swiss-formaatissa käydyssä turnauksessa. Oliko tämä tiukan harjoittelun ja meta-analyysin tulosta vai lähditkö vain kokeilemaan onneasi?

Niko: Meillä oli deadline kesäkuun alussa, jolloin piti lähettää pakat ja silloin oma line-up oli todella counter handlock. Kuitenkin pitkän matkan aikana dreamhackiin puhuttiin paljon kaverin kanssa minkälainen olisi ihanteellinen line-up tähän turnaukseen ja mitä tekisin toisin, jos saisin vaihtaa. Jossain vaiheessa paikan päällä mailiin oli tullut tieto, että deadline onkin vasta parin tunnin päästä. Tässä vaiheessa teimme omat meta-analyysit. Harjoittelu jäi lähinnä ladderin varaan kun harjoittelukaveri oli kännissä viikon eikä kyennyt treenaamaan.

HSfi: Miksi päätit ottaa käyttämäsi classit mukaan turnaukseen? Miten päätös syntyi?

Niko: Classit tulivat siitä, että koska osallistujalista oli melkein kovin ikinä missään niin odotettavissa oli todella control heavy line-uppeja, joten midrange pakat olivat mielestäni loistava ratkaisu. Oma line-up oli suunniteltu varsinkin druidia vastaan.

HSfi: Minkälaisia kokemuksia sinulle tuli matkasta? Miten muut pelaajat ottivat sinut huomaansa, vaikka hieman tuntemattomampi olitkin?

Niko: Matka itsessään vaatisi melkein oman kirjan, mutta myönnettäköön, että kyseessä oli huikeimpia kokemuksia ikinä. Muiden pelaajien kanssa ei hirveästi tullut sanoja vaihdettua, mutta se johtunee eniten omasta aktiivisuudettomuudesta.

HSfi: Pelasit myös tapahtuman päästreamissa kaksi ottelua. Nämä ottelut olivat kuin peilikuvia toisistaan, ensimmäisessä pelasit rauhallisesti ja virheettömästi, toisessa taas aivan kaikki meni pieleen. Pystytkö kertomaan meille mitä siinä tapahtui?

Niko: Ensimmäisessä streamissä olin suht paineettomassa tilassa. Hävisin turnauksen ensimmäisen pelin Maverickiä vastaan aika nihkeällä tavalla ja siinä palattiin tavallaan maanpinnalle. 2-1 tilanteessa heti aamun ensimmäisessä pelissä tuli StanCifka vastaan stream-pelissä ja hän kuitenkin on yksi tämän hetken suurimpia nimiä, joten tavoite oli vain voittaa tämä peli ja fiilis oli lähinnä innostunut. Katsojia tai muuta vastaavaa ei ajatellut ollenkaan ja keskittyminen peliin säilyi koko ajan. Vastaavasti Chakkia vastaan joutui vetämään pregame-haastatteluja yms. Keskittyminen oli varmasti enemmän siinä mitä muut ajattelevat kuin itse pelissä. Pelitilanteessa yritin miettiä miten saan uhrattua voidcallerin s.e. saan doomguardin pöytään ja lethalin tajuamatta, että kyllä sen voi pelata ihan vaan kädestä. Sen jälkeen ei saanut kasattua itseä ja iski jonkin asteinen tiltti/downward spiral, joka tuhosi muutaman seuraavan vuoron. Hämmentävä tunne, jos ei koskaan ole ennen ollut moisessa tilanteessa.

HSfi: Tullaanko sinua näkemään nyt jatkossa enemmän Hearthstonen turnauksissa?

Niko: Toivottavasti nähdään enemmän turnauksissa. Olen missannut lähes poikkeuksetta kaikki qualifierit, joten niihin pitäisi keskittyä enemmän.

HSfi: Kiitoksia haastattelusta ja toivottavasti näemme sinut tulevan läpi Assemblyjen karsinnoista.

Kuva: RCTIC