eSM 2016:n karsinnat alkavat tänään

Hearthstonen Suomen Mestarin etsintä alkaa tänään. Ensimmäinen karsintaturnaus kahdeksasta käynnistyy klo 18. eSM on Suomen Elektronisen Urheilun Liiton (SEUL) yhteistyössä toteuttama liiga Peliliiga Oy:n kanssa ja sen voittaja pääsee edustamaan Suomea pohjoismaiden mestaruuskisoihin sekä International eSports Federationin (IeSF) MM-kisoihin.

Karsintaturnaukset pelataan tiistain 31.5.2016 ja perjantain 3.6.2016 välillä ensimmäiseen osakilpailuun, kun taas toiseen osakilpailuun karsitaan tiistain 21.6.2016 ja maanantain 27.6.2016 välillä. Kaikki karsintaturnaukset alkavat klo 18 Suomen aikaa ja jokaisesta niistä kaksi parasta etenevät osakilpailujen pudotuspeleihin. Pudotuspeleistä kaksi parasta pääsevät livetapahtumaan Vierumäelle pelaamaan mahdollisuudesta päästä Assembly Summereilla pelattavaan eSM-finaaliin. Osallistua voi Peliliigan sivuilta.

Osallistuminen maksaa 20e, lisenssi hankitaan SEULin järjestelmistä. Maksun maksettuaan pelaaja saa osallistua niin Hearthstonen, Starcraft II:n kuin myös Counter-Strike: Global Offensiven ja iRacingin eSM-sarjoihin. Joten yhdellä lisenssillä pääsee kaikkiin peleihin mukaan.

Kaikki karsinnat pelataan Double Elimination BO5 Ban-Conquestina, joten formaattikin on mahdollisimman reilu. Yhdellä häviöllä ei ole vielä ulkona koko turnauksesta, häviäjien pudotuspeleistä voi aivan hyvin vielä nousta karsinnan kahden parhaan joukkoon.

Niin, sitten ne palkinnot. Jokainen osakilpailun voittaja saa itselleen 500€ ja muutkin top 4:ään pääsevät kuittaavat itselleen hyviä summia. Yhteensä osakilpailuissa on jaossa 1000€ per osakilpailu. Finaalitapahtumassa voittaja kävelee kotiin 2000€ rikkaampana ja saa itselleen kutsun niin pohjoismaiden finaaliin kuin IeSF:n MM-kisoihin Jakartaan. Melko pramiaa, sanoo toimitus.

Nyt jos koskaan kannattaa ottaa osaa ja todistaa taitonsa suomalaisten HS-pelaajien keskuudessa.