2016 eSM:n ensimmäinen osakilpailu alkaa tänään

Edellisinä viikkoina pelatut karsinnat ovat johtaneet siihen vaiheeseen, että eSM:n ensimmäinen osakilpailu on valmiina alkamaan. Kahdeksan parasta pelaajaa karsinnoista kohtaavat toisensa double elimination pudotuspeleissä ja kaksi parasta selvittävät tiensä ensi viikonloppuna livenä pelattavaan finaaliin Vierumäelle. Otteluita voi seurata livenä Twitchistä ja meiltä löydät tiedot turnauksen seuraamiseen.

Turnausta voi seurata Mikael “Threat” Backmanin ja Mika “Creapzter” Tuovilan selostamina suomeksi osoitteessa www.twitch.tv/threatii. Lähetys alkaa tänään 14.6.2016 klo 18 Suomen aikaa ja jatkuu kunnes pelit ovat valmiita muiden paitsi kahden parhaan osalta. Varsinaisen osakilpailufinaalin juontajat Vierumäellä julkaistaan myöhemmin.

Kilpailun säännöt ovat seuraavat: DE BO5 Standard Ban-Conquest, eli pelaajat tuovat 4 pakkaa, joista yksi bannitaan pois joka kierroksella. Pakkojen määrää ei ole rajoitettu muuten kuin classien osalta siten, että vain yksi pakka per saatavilla oleva class sallitaan. Joka kierroksella siis pickataan ja bannataan aina erikseen. Varsinaisessa finaalissa Vierumäelle formaatti muuttuu hieman, pelin ollessa BO7 recall, eli yhtä pakkaa saa käyttää uudestaan.

Tästä osakilpailusta voittaja kuittaa itselleen 500€ tuhannen euron palkintopotista sekä paikan eSM-turnauksen finaaliin Assembly Summer 2016 -tapahtumaan.